Strainii despre Arad: Diana Rusu din Republica Moldova

diana-rusuSunt originara din Republica Moldova si imi fac studiile la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad. Pe langa faptul ca Arad imi este oras studentesc, acesta mi-a devenit si oras de suflet.

Aradul te poate surprinde prin patrimoniul arhitectural deosebit printre care se numara: Palatul Administrativ, Palatul Cultural, Teatrul „Ioan Slavici”, Turnul de Apa, Gara Centrala, Catedrala Ortodoxa Noua, Biserica Rosie, Biserica Catolica Sf. Anton de Padova, Palatul Justitiei, faleza raului Mures, infrastructura moderna, terase frumoase, oameni deschisi, amabili si prietenosi, dar si prin patiseriile unde te poti delecta cu ceva delicios.

Mica si singura strada pietonala „Metianu” este foarte draguta, iar aici o puteti  admira pe Marion Davies in celebra pictura reclama la Coca-Cola.

Acest oras este linistit, dar totusi viu. Cu siguranta gasesti diverse evenimente  in cadrul carora poti petrece timpul frumos, interesant, relaxant, dar si util.

Daca ai chef de shopping, poti merge la cele doua mall-uri, unde gasesti brand-uri cunoscute la preturi accesibile, complexul comercial Jackson, dar si piata Obor (Ocska), care parca e desprinsa din alta lume, putin ciudata, unde poti gasi o multime de lucruri.

Aradul de seara este foarte frumos, bine iluminat si sigur. O plimbare pe jos sau cu bicicleta pe faleza Muresului este perfecta. Iar daca vrei sa stai pur si simplu pe o banca la aer curat, parcul Padurice este o alegere foarte buna, acolo te asteapta fantana arteziana muzicala, care-ti va crea o stare de spirit placuta.

Strandul Neptun localizat in centrul orasului reprezinta o zona de agrement satisfacatoare pentru zilele toride de vara.

Asadar, iti recomand sa descoperi orasul ce reprezinta poarta de vest a Romaniei. Fascinatia iti este garantata!

admin

About

Proiectul Arad Free Tours își propune să promoveze Aradul împreună cu istoria și moștenirea culturală a orașului și dorește să ofere turistului în acest sens un număr variat de tururi gratuite și de calitate. Dorește să promoveze turismul local și să devină un punct de referință pe piața locală de servicii turistice ca o mișcare non profit inovatoare. Dorește să adune în jurul ei toate părțile interesate de turismul local, atât la nivel privat cât și la nivel public și să aducă o contribuție semnificativă la relansarea turismului de calitate în România.

Lasă un răspuns