iulie 12, 2017

Tur în Podgorie cu Săgeata Verde

Începând cu luna iunie 2017, tramvaiul Săgeata Verde, un tramvai vechi de mai bine de un secol, circulă în fiecare duminică, de la ora 9, pe ruta Arad-Ghioroc, cea mai veche linie de tren electrificată dine stul Europei și a opta din lume. Din iulie 2017, de ghidajul turiștilor ce aleg să își petreacă diminețile de duminică în Săgeata Verde se ocupă voluntarii proiectului Arad Free Tours.

Costul unui bilet este de 20 de lei, acestea putând fi rezervate de pe site-ul sageataverde.ro. Întregul tur cuprinde drumul Arad-Ghioroc cu tramvaiul Săgeata Verde, vizită ghidată la Muzeul Săgeții Verzi din Ghioroc, vizită ghidată la Muzeul Viei și Vinului din aceeași localitate și întoarcerea înspre Arad cu tramvaiul numărul 11.

Dacă vrei să vezi cum arăta un tramvai acum un secol, să simți cum călătoreau bunicii noștri între orașul Arad și satele din Podgorie, dacă vrei să vezi o stație de redresare a tramvaielor veche și ea de o sută de ani sau vrei să afli istoria viei și a vinului în Podgoria Aradului, intră pe săgeataverde.ro, rezervă-ți un bilet, iar duminică de la ora 9 te așteptăm în stația de tramvai Maximilian (Kaufland) Micălaca, să fii alături de noi câteva ore!

Rezervările pentru turul în Podgorie cu Săgeata Verde, se fac pe site-ul www.săgeataverde.rocostul unui bilet fiind de 20 de lei.


Turul cu Săgeata Verde este organizat de Consiliul Județean Arad, în parteneriat cu Asociația Turism Alternativ, prin Arad Free Tours.

 

admin

About

Proiectul Arad Free Tours își propune să promoveze Aradul împreună cu istoria și moștenirea culturală a orașului și dorește să ofere turistului în acest sens un număr variat de tururi gratuite și de calitate. Dorește să promoveze turismul local și să devină un punct de referință pe piața locală de servicii turistice ca o mișcare non profit inovatoare. Dorește să adune în jurul ei toate părțile interesate de turismul local, atât la nivel privat cât și la nivel public și să aducă o contribuție semnificativă la relansarea turismului de calitate în România.